Om oss

HEJ!

 

Vad kul att ni hittade hit till våran sida med lite av allt.

Vi är en familj bestående av mamma My, pappa Niklas och pojkarna Enzo 10 år samt Casper 7 år.

Utöver oss på två ben så har vi ett gäng på fyra:

 

 

Ebba 5 år - Grosser Schweizer Sennenhund

(Harry 5 år - Grosser Schweizer Senennhund)

Emma 1,5 år - Entelbucher Sennenhund

Bessa 9 månader - Grosser Schweizer Sennenhund

 

Vi får såklart inte glömma katterna Saga och  Dessiré

Hästen Wilma f. 2009 och dottern Aurora f. 2023.

Och ett gäng reptiler som bor i sonen Caspers rum.

 

Som många i vår familj och vänskapskrets säger:

 

♥ Välkommen till vårat Zoo ♥

Niklas

 

 

Uppväxt i en familj med allergi så va frånvaron av hund stor. Djur i största allmänhet rådde det brist på. Lillebror var allergisk och kunde helt sonika inte bo med djur. Men däremot så fanns det som tur var Pointrar, fågelhund, i släkten. En av hundarna minns jag fortfarande. Aesa, hon va lugn och älskade barn. Och om minnet inte sviker mig så va hon väldigt duktig på jakt också.

 

Min egna hundhistoria börjar med min älskade Eddie. Blandras av Berner Sennen och Siberian Husky. Jag hade kommit till en punkt i livet då jag vart själv och samtidigt hade ett jobb där hundar var varmt välkomna. Direkt visste jag vad jag ville ha för ras på hunden. Berner Sennen. Vänner till familjen hade en mindre flock av dessa stora, håriga och supersnälla hundar. Så valet var inte svårt. Snabbt började jakten efter en valp och minst lika snabbt hittades en valp. Annonsen sa "Berner Sennen/Siberian Husky valpar". Kul tänkte jag. Siberian Husky är ju en fin ras med blåa ögon. Så det kan bli en bra blandning. Genast började forskningen om raserna för att veta vad jag behövde tänka på och göra. Redan här börjar historien till varför vi har valt att starta denna kennel. Jag hittade Sennenhundsfamiljen och de fyra raserna som ingår. Och bland de fanns den fina korthåriga rasen Grosser Schweizer Sennenhund och jag fastnade direkt. Ovanlig som den är så bildades närmast en mytisk bild i mitt huvud. Rasen hade "återuppstått" på en utställning i Lagenthal 1908 och innan dess finns det nästintill ingen historia alls. Åren gick och Eddie vart mer och mer gårdshund. Så tänkte att om jag någongång ska ha en till hund så blir det en Grosser.

 

Efter att Eddie gått bort i cancer den 8e december 2017 så var jag så ledsen att tanken på en till hund va långt bort. Men efter att min sambo sagt att jag borde skaffa en till hund och jag kände att jag var redo igen så va valet om möjligt lättare denna gång. En nio månader lång jakt efter en tikvalp tog mig hela vägen till Prag och kenneln Dreams Of Cathrine. Jasmina(Ebba) var tingad redan men fick efter lite övertalning komma till Sverige och hem till oss!

 

 

 

 

My

 

Min familj har haft hund så länge jag kan minnas. Allt från små till stora men den som stal mitt hjärta från start och som sedan även väckte intresset för träning var familjens svarta Schäfer/Bordercollie mix Oden. Han var både lyhörd och arbetsvillig, ville alltid vara med och alltid gör rätt. Att hjälpa till i vardagen var en lätt match; Plocka upp tappade saker, stänga skåp och luckor, hämta saker och lämna saker.

 

När jag gick mitt andra (Eller om det var tredje) året på gymnasiet fick han följa med för ett projekt i en utav kurserna, vi skulle nämligen under en period lära en "ny" hund sök sedan filma och redovisa. Även här var det inga svårigheter.

 

När jag var i 20 års åldern så kom Cindy in i mitt liv, en 8 månaders Dalmatiner med en hel del bagage med flera olika hem under kort tid. Osäker så påbörjade vi resan tillsammans. Flertal kurser; Rookie, lydnad I och Lydnad II men sedan tog det stopp, en Dalmatiner som är så matglad kunde inte alls förstå varför man inte fick tävla och äta samtidigt, jätte konstigt enligt Cindy. Så vi la den tävlingskarriären på hyllan och testade på utställning istället. Detta är trots allt något jag kan utan å innan i hästvärlden, dock var det en aning annorlunda men minst lika kul!

Cindy uppskattade tiden tillsammans, peppet och att visa upp sig (För godisens skull) men efter ett tag så fick även hon gå i pension när jobb och studier kom emellan.